Craft CMS je robustní, flexibilní a intuitivní platforma, na které v SiteOne stavíme prezentační weby - třeba i náš vlastní. Její velkou výhodou je snadná rozšiřitelnost - nejen o funkce “na klíč”, ale i o sadu praktický pluginů, které práci zjednodušují jak zákazníkům, tak programátorům. Vybrali jsme pro vás ty, které na svých projektech používáme nejčastěji.

Password Policy

Plugin Password Policy je tu od toho, aby přihlašující přiměl dodržovat zásady pro používání bezpečných hesel. Využívá databáze Have I been Pwned, která obsahuje miliony ohrožených nebo uniklých hesel, pocházejících od reálných uživatelů. Díky tomu rozpozná nevhodné kombinace s vysokým rizikem nabourání se do účtu.

Redactor

Redactor X představuje Intuitivní a rychlý nástroj pro vytváření a úpravy textů na webu. Umožňuje do nich zakomponovat fotografie, videa nebo aktivní odkazy. Disponuje hybridním rozhraním, které můžete uzpůsobit podle konkrétních potřeb správce obsahu, včetně například zarovnání a zobrazování jednotlivých panelů. Pragmatici ocení minimalistické provedení, kterému ale co do funkčnosti nic nechybí.

Feed me

Plugin Feed me je jednoduchý nástroj pro import obsahu na web, ať už jednorázově, nebo v pravidelných intervalech. Díky podpoře kanálů XML, RSS, ATOM, CSV nebo JSON můžete importovat položky, kategorie, produkty Craft Commerce (a jejich varianty) a další.

Feed me má jednoduché rozhraní pro mapování polí, ve kterém můžete porovnat a zkontrolovat data ve feedu s daty prvků. Také používá Craft Queue ke zpracování feedů na pozadí, zálohuje je, řeší problémy s jejich zpracováním pomocí protokolů, nebo je umí získat přímo z twig šablon.

Formie

Formie vytváří uživatelsky přívětivé formuláře, které si kolegové zodpovědní za obsah zamilují. K dispozici je více než 25 typů polí s možnostmi ochrany proti spamu, nástroj pro tvorbu formulářů metodou drag-and-drop, podpora více stránek a mnoho dalšího.

Co všechno umí?

  • Tvořit formulářů typu drag-and-drop s podporou sloupců.

  • Podporuje vícestránkové složitější formuláře i ty úplně jednoduché.

  • Můžete v něm udělat vlastní šablony pro formuláře a celý proces tvorby si jimi výrazně zefektivnit.

  • Máte několik možností, jak si ověřit, že se formuláře odeslaly.

  • Můžete nastavit různé podmínky pro stránky, pole, tlačítka či e-mailová oznámení.

  • Možnost uložení nedokončených odeslání tak, aby se k nim uživatelé mohli později vrátit.

  • K dispozici je i Integrace API.

  • Máte možnost migrace z formulářů pomocí praktických migračních asistentů.

  • Plugin podporuje službu Feed Me, kterou zmiňujeme výše.

Neo

Plugin Neo, pojmenovaný podle protagonisty filmové série Matrix, se nechal inspirovat konceptem zobrazování nepřeberného množství dat ve vizuálním stylu filmu. Ten je však plně uzpůsobený pro potřeby Craft CMS.

Narozdíl od Matrixu jsou typy bloků vytvořeny s využitím existujících polí. Prostřednictvím designeru můžete layout stránek uspořádat do karet, podobně jako u vstupních typů. Různé typy bloků pak můžete seskupit, uspořádat do rozbalovacích nabídek nebo přiřazovat bloky podružné. A díky filtraci snadno naleznete ten, který potřebujete.

Právě plugin Neo vám umožňuje maximální efektivitu při realizaci funkčnosti “page builderu”, díky němuž si může správce obsahu vyskládat jednotlivé stránky zcela sám s využitím všech dostupných obsahových bloků, které designéři navrhli.

Navigation

Navigation je předurčený k tomu, aby spravoval navigační nabídku webu. Podporuje propojování prvků, jako jsou jednotlivé položky, kategorie nebo třeba produkty a vlastní URL adresy.

Co všechno umí?

  • Vytvářet více navigačních nabídek.

  • Udělat uzly položky, kategorie nebo produkty.

  • Tvořit vlastní URL.

  • Povolit nebo zakázat otevírání odkazů v novém okně.

  • Dokáže automaticky aktualizovat uzly prvků při změně stavu nebo názvu.

  • Podporuje prvky třetích stran.

Field Manager

Plugin Field Manager usnadňuje správu polí a jejich skupin. Využijte možnosti změnit název v CP navigaci nebo přepínání viditelnosti, což se hodí, pokud plugin chcete použít jen občas.

Pole libovolně zkopírujte, ať už samostatně nebo ve skupině, pomocí intuitivního správce.

Tracy

Tracy je první plugin pro Craft CMS, který jsme napsali my sami. V SiteOne jsme si pro backendové projekty oblíbili framework Nette a jeho geniální laděnku Tracy. Ta umožňuje efektivní debugging problémů, přičemž poskytuje i různé užitečné informace o kontextu v momentu vzniku chyby, které konkurenční nástroje nemají. A proto nám bylo záhy jasné, že takhle důležitý nástroj potřebuje i Craft.

V SiteOne nám jde vždy především o spokojenost klienta, proto se mu snažíme šetřit čas a peníze a hledat řešení, která jsou funkční a efektivní. Práce s Craft CMS tyto atributy splňuje beze zbytku. Že se proklientský přístup a odvaha posouvat věci dopředu vyplácí, dokazuje i rozhodnutí poroty v soutěži WebTOP100, která nás ocenila hned ve dvou kategoriích.

Máte zájem o projekt s Craft CMS? Ozvěte se nám.